Anotace: Potřetí a naposledy vybírám své verše z roku 2022.
Teprve až se v Betlémě narodí naděje,
v tichu pohřbím svoje oprátky
Mám šaty z hedvábí
a věnec koukole.
Komu tím prospěju?
Vesmír zase hraje na prsty trosečníků
Hudba útočí na kořeny sfér
a popírá zákony všech soudných dnů.
Dirigent ztratil přístup ke strunám ve Tvé hrudi
a první housle si na zájezdě
vyměňují housky.
Kapka v oceánu neroztančí sál.
Potřebuješ múzu
a pohlavek investora.
Dovol mi vejít do Tvých stájí
a ve slámě ukrýt naše rozpaky.
Z hostiny havranů
hážu kosti pomněnkám.
V záři svic
upínám síly
ke své stěně nářků.
Purpurová kolena
odírají modlitby.
Do chladné věčnosti
bije křišťálový Bůh.
Doufám v oslyšení
svých zvrácených vin.
Chci na dně svého bytí
zahlédnout Tvé odpuštění
Přišlas půlnoční modří
zbarvit mé růžové tváře
do brokátu zapomnění
Útrobním indigem
označím Tě na čele,
aby každý poznal,
komu patří zlato na hrdle
Jen Beránkova krev
může zúrodnit poušť mé bezmoci
Ve zjitřených poutech
hladím klasy svého zoufalství
Pravda otevírá okno cely
a měsíční sonáta
hraje mi v ústech na píšťaly
Dnešní noc rozváže uzly v mé hrudi
Zkřehlá hladina hříchů a omylů
topí všechny dobré úmysly.
Obnažený Beránek,
skřípe bohoslužba slova.
Probodnuté dlaně bortí moji obranu.
Do deníku zapsal chladným písmem,
že dnešek už skončil.
Odložil pero,
protřel oči
a zhasl svět.
Musela bych se opakovat... je to obrovskej zážitek, tohle číst. WOW.ST.
24.08.2024 22:27:48 | cappuccinogirl