ZAPOMNĚNÍ
Ustýlám si v zapomnění
a přikrývám se samotou.
Co bylo, dnes už není.
Schválně nebo náhodou?
Proč zlaté nitky v paměti,
co ukazují správný směr,
se promění v prach vzápětí,
co dotknu se jich navečer?
Kam ukrýt štěstí, které mám,
když ráno mizí jako dým.
Vždyť už nevím, co vím a znám
a myšlenkám nerozumím.
Kdo mi ustlal v zapomnění?
A kdo mě přikryl samotou?
Co bude, nikdo neví.
Snad někdo, pouhou náhodou.