voda

voda

Futurum

 

lze vůbec poznat  větší něhu

než laskat kůži vody

a v objetí příštího sněhu

nečekat na důvody

 

ke kterým člověk ruce vzpíná

aby se mohl třásti

když díry v břiše plní hlína

tvých vlastních sklaplých pastí

 

a prázdno v dlaních je v té chvíli

co mraky spustí skočnou

i zkušení se můžou mýlit

nevědí, co si počnout

 

se vší tou krásou v kapkách rosy

spadané z nebe k ránu

možná stačí jen Boha prosit

nebo jiného z Pánů...

Autor zase já, 26.08.2024
Přečteno 91x
Tipy 32
Poslední tipující: Iva Husárková, Marťas9, Matahaja, Higeki, Emani, cappuccinogirl, Kubíno, Jordliana, Ž.l.u.ť.á.k., Marten, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

věčná voda

26.08.2024 10:50:35 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí