Ulice plné jsou lidí,
první jde tudy, druhý zas tam,
třetí se usmívá, čtvrtý se stydí,
pátý jde s někým, šestý jde sám.
Do kopce vzdychá kropicí vůz,
děti radostně za ním poskakují.
Odvaž se, utíkat s nimi zkus,
hlouposti dospělých si pamatují.
Polední žár chodníky rozpaluje,
stíny jsou krátké a neochladí.
Nesmělý beránek na nebi pluje,
ani ten žár jej neodradí.
Den se nachýlil do večera,
uliční lampy se rozsvítily.
Slunce se ukrylo do jezera,
jen hvězdy na nebi zbyly.