Nadechnout se do prázdna
Kde stojíš ty tam já jsem vrhal stín
Opadal jsem a v mém listí každý podzim tonou další léta
A co ty?
Kam se díváš?
Do ztracena?
Co tě tam čeká?
Jsou věci které tě neminou
A věci které tě už minuly
Jsou roky které si nepamatuješ
A dny které nikdy nezapomeneš
A někde v těch včerejších ukrytých obrazech
Jsem býval i já
Ano
Pole jsou teď prázdna a smutná
Vše se schyluje ke kratším dnům
A pomalým nocím
Jsi tam ještě?
Každý večer usínáš o den starší
Jednoho dne se zapomeneš a
Pak už bude všechno jenom hřejivé
A zalité sluncem
Žně byly
Zavři se mnou oči
A nadechni se naposledy
Do ticha letních dnů
pak už budeš jen hledět
Do dálek
Které mizí v prázdnu
Podzimního soumraku
Přečteno 117x
Tipy 26
Poslední tipující: Veru, Marťas9, LaSasanka023, tall&curly, Fractura cordis aperta, Avola, Koala, maliska, jort1, Rozmarýna, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)