proč se rodí lidé
filosofická otázka
se snadnou odpovědí
aby obdivovali krásy světa
a aby je měl někdo rád
na srazu sedmdesátiletých
absolventů třídy ze střední
chtěla vidět dávná láska
fotku mojí zesnulé ženy
o níž často hezky mluvím
dívala se na ni a ptala se
proč má tak smutné oči
odpověděl jsem okamžitě
protože si vzala mě
a přesto do smrti milovala
tak otevřeně bych se bál psát,
u mě není o čem, zaujalo,
i když nevím, zda zcela chápu
01.09.2024 23:31:28 | sokol a lípa
je krásná!! a nemá smutné oči
já vidím v nich jen samet, něhu ženy
a vnímám moudrost duše skrze čas, jenž točí
svým kolem spravedlivé díly
a vím, že její energie punc má velmi cenný
a že tě stále miluje, že láska navždy sílí!!
01.09.2024 10:22:04 | šuměnka
Miluje mě už jen z onoho světa, bohužel. Jinak já si také myslím, že nemá smutné oči, ale nechal jsem svou dávnou spolužačku při tom, abych mohl použít repliku, že je má smutné proto, že si vzala mě.
01.09.2024 10:44:55 | kvaj