Číst knihy neznamená znát…Znát neznamená nečíst knihy
Znát - jistá schopnost lelkovat vně ven / a živit ducha svého vším
…jen tolik, jak má duše hlad / pak mezi řádky vnímat pihy
A hlas, co jim byl vymyšlen… / a pochopit, jak málo vím
*
Natáh´ si nohy (to měl rád) na skvostné bichle vazeb z kůže
a nechal mysl ubíhat... / jen nějak tak, tak akorát,
kam míří bezděk mysl muže,
který už leccos viděl, znal… a téměř nic ho nepřekvapí
s motýly trošku lelkoval / a střechy stloukal v nebi svatým
pak vyzpovídal ještěra: / odpověď z břicha přišla záhy;
tak dřevo zpívá, vyvěrá / moudrostí ticha vzorců vlahých,
„…že všechno je prý napoprvé a nic naposledy“
(ta věta debatu chce center mozkových /
– a hned!
A neurony se rozsvítily, těkajíc´ tak chvatně - sever – jih
/svět vs. antisvět)
ale tím neskončil ten plaz a pokračoval tedy:
„to, co se nenatočí – nepřevineš zpět…“
(a neuronální štafeta jen pozbyla své váhy)
Pohled do zákulisí hodil by se nyní!
Když láska usadí se na zádech / tak usadí se stejně v kotnících, i v síních
srdečních komor zleva jako zprava v snaze zahořet.
Láska je jako signál mezi vesmíry a Zdrojem
/ a vědomí je její možnou dohodou
A ať si vykládá, kdo co chce třeba, tak každá buňka tohle vstřebá
tu výsost její – její silný dojem – že nic tu není náhodou…
* *
„Nic nestojí ti v cestě“: řekla mu
On ukousl si kousek salámu
poté, co zkoušel v hlavně runy psát,
předtím, než v ruce žhavej drát / měl do tří hrotů nastavenej tak
by kouli držel jako akorát-ní takt
…a tohle všechno za ten úsměv stálo! Ta potutelnost - vážně – stačí málo…
Četl jsem třikrát a pokaždé tam "objevil" něco nového, co mě zaujalo. Opravdu parádní kus!
05.09.2024 19:50:54 | Koala
..pak tedy díky pane krásně :)*
- to je ten přesah děl, pro který Zdroj sám vymyslel si hmotu pro duši
-to je ten přesah tvoření, co běžné struktury bezděky naruší :)
06.09.2024 07:40:05 | šuměnka
Na tohle ani supertip nestačí
Zatraceně jak tohle vstřebat
jak pochopit, že tohle psal člověk
s podobnou tělesnou teplotou jako já?
tvrdím, že dokonalost neexistuje
tvrdím to furt, i navzdory tomu, co jsem si teď přečetla
ale zatra - hejbla jsi mi světem
bo tohle je vejška těch, co znají, umí...
a ccino hrnek zas jen vyjeveně čumí
ženo
tvý šumění
je umění
i v tom,
jak
podat
předat
a jít dál, jako by nic*
02.09.2024 11:36:20 | cappuccinogirl