Trny

Trny

Anotace: Vanesce

Tvé těžké 

pracovní boty jdou

a vnich

nožičky víly.

 

Kalužemi  tvé oči jdou

a světlo tvé  se choulí

do suchého listí

každou chvílí.

 

Tvář ti tone 

v amalgámu měsíce.

 

Kam půjdem

aniž bychom

v čase zabloudili ?

 

Domů už nepůjdem.

 

Náš dům je plný rozbitého nábytku

a v kuchyni utloukli leknín vařečkou ...

 

Vyrostem ve strom,

člověk je jen pokušení ...

 

V noci všechny žárovky

hvězd z nebe rozbijem.

 

Lásce prostá tma postačí

a milovat je jen trápení.

 

A mám-li

ještě chvíli býti

přijmi mne jako trn

co svým pláčem

růže květ krví vznítí ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Howkins, 04.09.2024
Přečteno 53x
Tipy 8
Poslední tipující: IronDodo, Ž.l.u.ť.á.k., zase já, cappuccinogirl, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

skvělé...

04.09.2024 11:54:34 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí