Vy horské prameny
s vodou z křišťálu,
jste domovem rusalek,
už je jich pomálu;
kde se skrývají ?
Za vlahých večerů
tancují prostovlasé;
baví se a zpívají si.
Nemají strach, zdá se;
za hvězdné noci.
Vy horské prameny,
s vodou živou:
chodí pít ji divocí koně,
černí s bílou hřívou
a ze stříbra kopyty.
Vídávám u pramenů
příběhy k nevěření:
když duši mám čistou.
Jinak mě prameny neodmění
a skryjí se do kamenů.
ST, Kane
Protože tahle je!
Zatra, zrovna na něco takovýho jsem měla chuť...
Ztratit se světu a najít místo čarovný...a na něm aspoň chvilku pobejt...díky, bylo moc fajn tady na chvilku "hlavu složit":-)))
05.09.2024 10:35:31 | cappuccinogirl