stébla

stébla

skromně jsem si dovolil inspirovat se krásnou a smutnou písní KK 

Číslo na zápěstí

 

je léto

myslím třináctý rok války

jen v suchých stéblech trávy

cosi zašustí

vzpomínky svoje

tiše vložím do obálky

nalepím známku

snad mi zítřek odpustí

 

ve váze květy

barva rudá jako meče

ztřísněné krví 

nekonečných obětí

okoral léty

tupý pocit, že snad vkleče

méně to bolí

když se střílí do dětí

 

tak buď jak buď

je doba odříkání

dřív plný stůl

dnes zeje prázdnotou

a z nových směrů staré lži

lžou noví páni

ty jsi jen vůl

i se svou samotou

 

každý z nás šel

jak ovce v jednom šiku

zaťaté pěsti

hloupý úsměv na líci 

a hlas svůj odevzdal 

té bandě podvodníků

dnes se jen díváme

jak staví hranici

 

zas nové ohně vzplanou

na nich staří lidé

Giordano Bruno

Jan Hus...nepoučení

držím se stranou

co když trochu tepla zbyde

až popel rozhrabou

až skončí slyšení

 

tak buď jak buď

dnes platí nové mravy

kdo s námi jde

jde vstříc svým osudům

ve jménu pokroku

zas padat budou hlavy

a až to přijde

já už tady nebudu

Autor zase já, 06.09.2024
Přečteno 61x
Tipy 28
Poslední tipující: poeta, IronDodo, Marťas9, Kan, Marten, kozorožka, Fractura cordis aperta, Emani, Higeki, Ž.l.u.ť.á.k., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

každá doba je poplatná
tomu, co lidi dovolí
co nechají si líbit

zabalíš tělo do plátna
s vůlí a k nevoli
toho, co byl i přibit

každá doba má prostě svý
každá si něco řeší
každá má bolest, tajemství
a v každý dá se hřešit

a dokud jeden nebo dav
nevidí za oponu
těžko se dobrat pravd a práv
srdce u vlastních zvonů

dokud pozornost zaměříš
tam, kde to bledě jen vidíš
pak skutek - jako pápěří
jen odlétne/ a bez změny - pouhý sen osud dál řídí...

06.09.2024 07:54:19 | šuměnka

líbí

svatá pravda

06.09.2024 07:59:26 | zase já

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí