DOPIS V LÁHVI
Anotace: ...zpěvy námořníků.
DOPIS V LÁHVI
**************
Co je to za sílu,co rve mě z mého nitra
do slané tříště proudu mořských pěn??
Napůl nahý jdu,a zpola oblečen,
s válečnou galeonou vypluji už zítra.
Lásko,zůstaň.Smí jeden zemřít jen...!
Ex lege,a jménem královniným
to svaté konsilium káže najít zem
v halenách a kutnách,temných sametem.
Uvnitř básník,tak necítím se vinným,
když Tě opouštím-pro Tvou krásu,co je snem.
Ztratil se už dávno racků sivých křik,
na každém stěžni nejmíň tucet cherubínů,
jež pějí jako chóry v plachet stínu-
sluncem spálený hřbet,tělem nevolník,
však v duši stokrát volný,vzdám se těžkým vínům.
A tehdy s mořem srostu v jeden kmen.
Nejsem velký přítel planých hypotéz-
tak pro ten svazek vysvětí mě kněz,
pak Kalliopé,nejkrásnější z žen
mi svlaží rty-jsem nejbohatší blázen bez peněz...
Přečteno 394x
Tipy 5
Poslední tipující: šuměnka, Marfuša, saddova
Komentáře (2)
Komentujících (2)