1968

1968

Běžim ulicema, naproti mně tanky.
Naše osudy se co nevidět potkaj.
Na zátylku jizvy, co vzpomínky z války
i do dneška se protkaj.

Mávám vlajkou, že mě, ty HAJZLOVÉ!, serou.
Vlajkou jedný barvy, trikolóra zrudla.
Slovákům i Čechům, všechněm se nám smějou
pásy a děla – zrezivělá kudla.

Rusko – holý kuře, my – špinavý peří.
Kluci, co jsem znával, ležej všude kolem.
Na hlavu mi spadla váza a v ní šeřík,
život tady končí ještě před vrcholem.

Střelec vylez z věže. Rez mu sklála bradku.
Vysmátej jak šašek s pompou se mi klaní.
Vlajku mi zavázal na zestárlou babku
a jizvy pohladil mozolnatou dlaní.
Autor Mikla, 06.09.2024
Přečteno 37x
Tipy 5
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí