Anotace: kamarádovi k 50tinám - však to pro mne není věk / je to tak sotva pětina - takový štěněcí štěk :) / a ostatním pro naději
Není vše tak, jak oči vidí!
Nás i svět - vyšší zákon řídí
zrak často mysl šálí…
Nač říkat muži v padesáti,
že za tměním se slunce zlatí,
i když ho mlha halí…?
Zeptám se raděj, zda-li ví to,
že mnoho pravd je takto skryto
v mozaice lidského bytí
zeptám se též, zda chápe dění
prolnutých sfér a princip snění,
axiom síly v niti…?
A když postřehnu údiv v líci
pak řeknu jen, že ještě tisíc
a jeden rok má navíc,
tak ať zpomalí kroky času
prozkoumá vesmír, taj i krásu
ať každý nádech slaví…
muž nestárne, ale zraje jako třeba sýr :)
08.09.2024 09:31:37 | danielsoft
vid´, též sdílím ten názor tvůj
ale jde o to, pokud to tak cítí:
páč, rezignuje -li / tak smrdí jako hnůj
v tom zrání odéru i plísní - a pak neodchytí
už nikoho, kdy chtěl by okusit tu chuť
- no páč tohle to; řekni, sotva degustuj
zraje jen ten, kdo šarm svůj vyladí, jak buď
08.09.2024 09:37:07 | šuměnka
...dík za všechny Jiříky padesátníky...;-)kterým se před očima někdy zatmívá...
07.09.2024 13:36:15 | Marten
Mozaika bytí, a každej skládá ji ze střípků,
co sám si posbírá, nebo co si ho najdou ve sklípku
kde v sudu víno zraje, pravdu v sobě ukrývá
tak pij z pohárku vědění...duši prospívá
ten mok...
i tady lok
šuměnko, dopřálas všem...
tobě díky a kamarádovi vše nej
ke krásným kulatinám:-)*
07.09.2024 13:28:28 | cappuccinogirl
a tobě také díky za ta slova milá
ať všichni zrajeme svým vlastním tempem k chuti života
ať někde tříslovina, jinde bouquet vůní vytane jak síla
by pro sladkost či suchost doušku nám v žilách mok ten kolotal
07.09.2024 14:25:02 | šuměnka