Sbírka: Dualita - o hře polarit
Pro pointu vratkou
kladu slova kladkou.
Sazeč slov, jež pod Prazdrojem
sází psacím kladkostrojem.
.
Pro pointu romantickou
rychle pročtu román s fixkou,
dřív než mi za podtržky
knihovník dá do držky.
.
Pro pointu komickou
mám nádobu kónickou
Pro autora prý je velkým bonusem
svůj kalamář mít s patřičným kónusem.
.
Pro pointu vyumělkovanou
Mám koupelnu s vykovanou vanou.
Po koupeli pseudorustikální
autor vraj pak dobre šustí v spálni.
.
Pointu na konci má prostě každý rád.
Počkej si. Už brzy ji tobě začnu psát.