Anotace: Všimli jste si, jak rychle ubíhá čas zemřelým ? Mc na druhou posledního vzdechu. Až vzpomínka, už zbytečná, smázne sebe sama. . .
V mé malované truhle
něco, co vidět zřídka
v ní, ( malované uhlem )
zasedá jednotřídka
a věru, věc to zvláštní
ač z druhé strany života
nehlučí, mlčí s vášní
když tančí, je to gavota
přes řetězový most
jdou v řetězovém tanci
dřív doma, dnes už host
a všichni inostranci
medomet vět
srůst ůst
švy tmy
a setba
nedbá . . .