Vítr se chvatně proměnil – snad, že už třicet je ti
ve vysokej zvuk volání - co prostorem si letí
A mráz přestal bejt mrazivej… A stal se z prázdna silou
v žár vobrácenej naruby - co stvoří vlastní DÍLO…
…spoje, co držej vobličej - sváry, co spoje držej…
chvějou se jako sklenice – vychází tón, co vrže
a pak se zlehka v doteku rozezní při vokraji
do vejšek přímo závratnejch – v souzvuk, až dech se tají…
To stane se, když dokola kol přejíždíš tu hranu!
Když vobnažíš si pocity. Když přejdeš krutost hvězd i míst
Prostor se zdá bejt průchodem – „dej ránu do tympánu“
Nadhled je part až k svobodě. Tam noty svý chtěj vnýst…
Vítr se chvatně proměnil – bez žádosti, bez zloby
Snad, že ti třicet právě je a strniště Tě zdobí
že konečně víš, za čim jít – znáš siluetu dění
Dnes přej si vše, co chceš si přát / nic nemožnýho NENÍ!!