Poslouchej, básníku!

Poslouchej, básníku!

Anotace: Verze 3:-)

 


Poslouchej básníku! Báseň je dílo,

ve kterém odkrýváš světu své nitro,

prozradíš na sebe víc než si myslíš,

tvá zpověď zůstane, i když ty zmizíš.

 

 

Poslouchej básníku! Báseň je srdce

EKG výsledek tisknou tvé ruce,

pravdivou zprávu pak předloží ony,

zda srdce zdravé máš, nebo jsi chorý.

 

 

Poslouchej básníku! Báseň je odkaz,

písmeny kreslený barevný obraz,

ten měl by vždy rukopis osobní nést,

pak těžko se může dát v umělci splést.

 

 

Poslouchej, básníku! Báseň je dítě,

od sebe navzájem psát se učíte,

báseň tě formuje a ty zase ji,

zlepšení každé je toho znamení.

 

 

Poslouchej, básníku! Zralý, čí dítě,

básně, ani skvělé, neuživí tě,

však mnohdy, básníku, krom kostí v zemi,

po tobě zbude jen těch pár zpovědí.

 

 

Tak ukaž, básníku, co v tobě vězí,

vzpomínat budou na tvé srdce ryzí.

 

 

Autor Ž.l.u.ť.á.k., 14.09.2024
Přečteno 35x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zakázáno autorem díla.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí