Na odplavení myšlenek nastala vhodná doba
poslat nechtěné po divokém proudu
klidně ať namočí se i z hedvábí róba
zmizí za klavírního doprovodu
a tance baletního souboru.
Ta nejhlubší voda
zbavit se teskných přeludů
na radost nastala by óda
nalhávat však si nic nebudu
nechám klid baletkám i jejich souboru.
Až rozplynou se přízraky, sny a klamy
co pak zbyde mi
jen bláto, které přinesla divoká voda
nechám dál raději opájet se jimi
jako vždy, když ráno rosa studí
nebo noc když nastává temná a modrá.
to je myšlenka, co stojí za přečtení!!
ano - poslat po dravém proudy všechno pryč
ať odplaví se - a zbytek se změní
bezděky tak sám od sebe - to úžasný je klíč
:)
15.09.2024 09:28:57 | šuměnka
Děkuji. Jak si čtu verše jiných autorů, zjišťuji, že nejsem zdaleka jediná, koho napadlo odplavovat... Jestli by to ty řeky vůbec unesly?!
15.09.2024 09:36:59 | karolinakarol