Paprsky slunce
rozsvěcí stíny,
nakouknou do křoví,
pod kapradiny:
i spadané listí oživí.
Podzim se blíží,
mlhy zvedá.
Naposled předvádí
motýl neposeda,
svůj tanec svádivý.
Přichází babí léto,
pavoučci na nitích letí,
dým z natí táhne se od polí.
Slyším smích veselých dětí,
a u řeky staré topoly
vánek češe chladivý.
Jak šumí topoly ve větru, na ten zvuk nikdy nezapomenu a vždy se mi hned vybaví.Moc pěkné, i když jde o konec léta. Naříkat zimou ještě není třeba.
16.09.2024 16:38:11 | karolinakarol