Anotace: ...
Můj domov, můj chrám,
pln křivek i hran.
Vystavěný
z krve mého otce,
ze slz mojí matky.
Budovaný časem,
poctivě bez zkratky.
V každém z pokojů
odraz mé historie
a opečovávané knihovny
s širokou sbírkou zájmů,
v zákoutích pak truhlice,
co má tajemství skryje.
Nic z toho ti nepronajmu.
Můj domov, můj chrám,
stále jsi jen návštěva,
tak se k němu chovej
s respektem, s úctou,
tak jak by se mělo,
protože nic ti nedává
právo na můj chrám, moje tělo.
pevně s´ to vystihla - bravo řeknu jen
tak to jest! - ať je noc, ať je den
16.09.2024 16:56:11 | šuměnka