Déšť
Kdysi, mne tento zvuk uspával,
nyní ale i děsí,
počítám ve spaní kapičky
vstát brzy z rána je těžší.
Vím, že vláhy je potřeba
i zahrádka má žízeň,
nechápu nynější pohromy
lidem dělají tíseň.
Že by se plnila proroctví
katastrofy, povodně, války,
svět je jeden velký chaos
chci zpátky do pohádky.