Anotace: v okamžité inspiraci dílem (i s laskavým dovolením zveřejnit) - https://www.liter.cz/basne-ostatni-926906-cist
Ve žlutých horách tančí stíny fialové
a slunce zelené si pluje oblohou
kamenné stužky zlaté běžet nemohou
a vítr Ohnivák skrz skály zahřívá je s LOVEm.
Ty skály lemují i stuhy sirných par, jak dým
Ticho s hukotem dravým pozvolna se střídá.
Na nebi sedí v tichu hvězd i minerální slída,
snad pro tu výjimku, na počest ostatním.
Měsíce plují oblohou, jak strážci místa toho
Skalnímu dechu nablízku, pro úsměv kdykoli
Tam v chladu prázdnoty se scéna podvolí
A občas do slunečné záře hrábne hravě nohou..