oči

oči

potkal jsem holku
co by i dala
jaké máš oči
hned se mě ptala
bylo to v klubu
hrál se tam rock
vidět nebylo
ani na krok


...


mám oči, které všechno vidí
samotu, pýchu, hloupost lidí
pitomce a taky frajery
holky, co tráví večery
doma jen se psem a televizí
blbce, co ráno tiše zmizí
i smutné duše vprostřed davu
idioty, co pro zábavu
umí jen vysát cizí moc
duše, co křičí o pomoc


...


a taky vidí ptáky v letu
nezapálenou cigaretu
která bude ta poslední
svit Luny, než se rozední
a krásu žen i tam, kde zvadla
po marných bojích u zrcadla
při čekání na klíče v zámku
oči, co umí přečíst stránku
i ze zavřených knih
vidí, co vidí vrah i mnich
i slečinku s culíkem v parku
co nakukuje do kočárků
aby viděla svoje příště
osud, co vidí, je jak hřiště
a na něm platí pravidla,
i pro vás platí, slečno milá


...


teď vidím, jak se otočila
že všechno je ztracené

...


a oči? mám šedozelené

 

...

Autor zase já, 17.09.2024
Přečteno 78x
Tipy 28
Poslední tipující: IronDodo, Emani, Ano, enigman, Ž.l.u.ť.á.k., Marten, Anfádis, Kan, Psavec, Fractura cordis aperta, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Velice pěkně napsané. :-))

17.09.2024 18:41:34 | Kan

líbí

Někdy vidíš tohle všechno i přes zavřený oči...a vlastně v tý chvíli..jako bys viděl nejvíc. Úzasnej dotyk z tvýho světa, díky*

17.09.2024 09:16:20 | cappuccinogirl

líbí

já děkuju ;)

17.09.2024 10:25:47 | zase já

líbí

jenže to oko - co tohle vidí
kouká se zprostřed čela ven

věřím že zvnitřku - duše ho řídí
zvnějšku zas impuls dává mu Zen

a to tvé vidění - přijde mi boží

jen toleranci prosím - dej tomu zření

pro všechny okolo - s životem v louži

každý má totiž hodnotu cenin :))

17.09.2024 08:25:14 | šuměnka

líbí

nesoudím, jen se dívám...každý žije svoji roli

17.09.2024 10:26:35 | zase já

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí