Rusá diva

Rusá diva

Anotace: ...

 

Sova houká, svět se drolí

na kousky, co nic nespojí.

V divokém kraji se ocitá,

nejistě sama jím klopýtá.

 

Rudá záře kolem hlavy její,

prý zázraky se ještě dějí.

Oheň v duši plane prudce,

zažehne leč tvoje srdce?

 

Do neznáma se vydala diva,

ve tmě září jen ta rudá hříva.

V temnu rusá hlava kráčí,

v žilách proudí krve dračí.

 

To já jsem ta divoženka,

věčná jarní prvosenka.

Že pochopíš, pořád doufám,

nečekám však, žít si troufám.

 

Cesty jsou žel křivolaké,

výmluvy zas ledajaké.

Život máme jenom jeden,

jednou to snad spolu svedem.

 

Až oblohu blesk jednou rozbřeskne,

hrom vše ohluší a nám se zableskne.

Stejně jako nebe se tak náhle rozjasní,

v tu chvíli se i naše budoucnost vyjasní.

 

Autor Jupiterka, 21.09.2024
Přečteno 39x
Tipy 11
Poslední tipující: IronDodo, Marťas9, Niška, Iva Husárková, Ondra, Psavec, die4roses, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Moc krásné.., Jupiterečko :-* , a přeji, ať se brzy rozjasní, a vše jasně vyjasní ;-)

21.09.2024 23:34:14 | Ondra

líbí

Ráda tě čtu, má to kouzlo i nádech tvého rukopisu.

21.09.2024 21:45:05 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí