Procházím většinou nenápadně
Strčím nos do vlašského salátu
Ochutnám domácí limonádu
Nadechnu se tenze,
Která visí ve vzduchu
Jako čertvě naškrobené prádlo
Zastavím se na kus řeči
S tvým úzkým pojetím světa
Narazím na oranžový obrubník
Tvých zásad a pak se oba
Shodneme, že je čas se vyslovit
Názory se různí
A jejich kadence se nese
Celým světem
Je důležité být nad věcí
Hádáme se o podstatu
A přitom nám uniká
Západ slunce
Rýha na dlani
Padající hvězda
Přiznání vraždy
Křivka zad
Sezonní ovoce
Láska na inzerát
Lelkování
Uprostřed ničeho…
…a potom všechno najednou dostane
Rozměr nekonečnosti života,
...jenže tak to není…