V kolotoči času,
jenž jede čím dál rychleji,
nedostává se mi místa,
ani k truchlení, ni k naději,
a přece tento kolotoč,
není vůbec kulatý,
točí se, svítí, burácí,
zpomalí, když se to nejméně hodí,
rychleji jede, když bychom nejradši zůstali.
V tomto okamžiku,
kdy netrápí nás nic,
kdy myslíme na věcí málo,
kdy strasti stranou jdou,
a tak dokola, nanovo každé ráno.
pro každý kolotoč platí
držet se více u středu
páč z okraje odletíš za tím
co zatím tak popsat nesvedu :))
22.09.2024 10:17:51 | šuměnka
Aúú
... času, JENŽ...
A když už jsem za protivnou. Takový jsi mladý, ta archaická podoba slůvka ani (NI) se vážně k tobě nehodí. Já osobně bych dala v tomto případě ČI. Třeba.
Sorry, sama nesnáším, když mi do toho někdo kecá. Ale někdy poslechnu.
:))
22.09.2024 08:16:12 | Anfádis