Stát se motýlem
Když písně lžou
a básně nestíhaj
do rýmů skládat lásky,
cos životem posbíral.
Pojeď se mnou
k náhrobkům motýlů,
kde září sedmikrásky
jak hvězdy ve vesmíru.
A až před tebou
nezbude žádný stín,
vepiš své myšlenky
do sutin,
tak nad hlavou
odemkneš bránu exilu;
tak skončí život housenky,
ale začne motýlu.