stará žena

stará žena

skromně, jak vždycky, sklopí víčka

odříká ta svá modleníčka

a klouby bílé víru drží

jak lano nad hlubokou strží

 

koleny kámen přelaskavý 

rozbije znovu ... stébla trávy 

jsou její nohy v sukni režné 

zas prosí o klid, věci běžné

 

o lásku pro ty, kteří bloudí

o pokoru těm, co ji soudí

o věčnou slávu duše svaté

určitě i vy takovou znáte

 

v šedivém ránu drobné krůčky

jen stáří připlé na lalůčky

kde náušnice ženy zdobí

s pokorou čistí cizí hroby

 

snad jednou jiná její smete

ano, asi se ušklíbnete

a právě proto je tu s námi

jak maják víry pod hvězdami

Autor zase já, 27.09.2024
Přečteno 94x
Tipy 26
Poslední tipující: IronDodo, Fractura cordis aperta, kozorožka, jort1, Ž.l.u.ť.á.k., TRlVlUS, Marťas9, jablonka, Sonador, Kan, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Trochu som zaváhala pri tom názve, ale som rada, že som ju otvorila, ST

27.09.2024 19:11:07 | jablonka

líbí

děkuju

27.09.2024 22:36:19 | zase já

líbí

Tahle je krásná. A vystihuje atmosféru podzimních hřbitovů, kde je vidět tento typ žen...

27.09.2024 09:07:01 | Asteroid

líbí

děkuju

27.09.2024 22:36:29 | zase já

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel