První mraziky

První mraziky

První mrazíky

Už jsi se dočkal
malíři zimy
zatím ničíš úrodu,
pak přijdou tvoje divy.

Čarokrásné malůvky
na okna našich domů,
bílý závoj na kytky,
nebo na našem stromu.

Pak počkáš na tu peřinu
jak roztrhne se po kraji,
přikryješ ji třpytem,
jak to mrazy dělají.

Donutíš nás otevřít
ty převeliké skříně,
oblékneme kožíšky,
ať další jaro zříme.

Obarvíš nám tvářičky
do odstínu rose,
vytvoříš rampouch
na každičkém nose.

Umělci náš ledový
za chvíli můžeš tvořit,
jen sklidíme úrodu
budeme se ti dvořit.

Autor Marťas9, 01.10.2024
Přečteno 31x
Tipy 10
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, Anfádis, Ondra, Kan, mkinka, Ž.l.u.ť.á.k.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí