Ráno nebuď spěšné

Ráno nebuď spěšné

Anotace: Samota duše 2024

Hora zpovědí
snímá a hladí
kočičí hřbet.
Ve dvou bez slov
se dá přeci rozumět.

Jaký je rozdíl
mezi kočkou a člověkem?

Vlak letí nenávratnem
v tratolišti
ozvučení listí.

Kdy vrátíme se k lidství?

I vesmír je nebezpečný.

V závětří dýchá
prašné bytí.


Je svět zakletý?


Zámek samoty
je nedotčený.


Zvíře ví vše,
člověk ne.

Je ješitný.


Stop.

Bez hazardu krok.

I když okolí se baví alegorií.

V závěru prach se čistí
a vzduch rozpráší opadané listí.


Ahoj, podzime.
Už si zvykáme.
Nespíláme.

Jen slovem plašíme
s múzou uvnitř i vně.
Tu zemi vlhkou
kořením kypříme.

Ach, rána v souvětí
neprobádaného dne.

Přečetli jste?

Vydechněte.
Nic neuteče.
Ty můj světe.
Autor mkinka, 03.10.2024
Přečteno 82x
Tipy 32
Poslední tipující: mravenec, Iva Husárková, víc, Tomcat, Marťas9, MartinX, kozorožka, Marry31, Psavec, Jeněcovevzduchukrásného, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

za chvilku po podzimu se nebude chtít psíkům ven

03.10.2024 23:52:39 | víc

líbí

Ano přesně

04.10.2024 07:06:42 | mkinka

líbí

Mkinko, lidství Nevymřelo!, podívej se co lidí ochotně a s láskou pomáhá druhým když jsou v nouzi.:-)

03.10.2024 11:22:48 | Jeněcovevzduchukrásného

líbí

Děkuji mockrát

03.10.2024 11:23:40 | mkinka

líbí

:-)

03.10.2024 11:27:22 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel