Smrtelná

Smrtelná

Viděla jsem anděla, jak se k zemi snáší,

došel až ke mně a tichým hlasem pronáší:

„Přišel jsem pro tebe, už nadešel tvůj čas.

Je ještě něco, co musíš udělat?"

 

Najednou mám v hlavě prázdno

a srdce se rozezní jak zvon.

 

„Musím jít domů, obejmout svou dceru.

A ještě bych chtěla vidět svět z těch hor v Peru.

Taky jsem chtěla zaběhnout maraton.

A možná víc – zajet na Balaton.

A častěji se dívat na měsíc."

 

Anděl se svým vševidoucím pohledem

smutně se usmál a pravil jen:

 

„A proč jsi meškala celé ty roky?

Vidíme vás shora, jak tu děláte otroky.

Pro pár drobných se honíte do roboty,

jenom tu na Zemi marníte své životy."

 

„Tedy na cestu mě vem," a láme se mi hlas,

„jen jsem si myslela, že mám ještě čas.."

 

 

Autor Elisa Day, 05.10.2024
Přečteno 36x
Tipy 16
Poslední tipující: IronDodo, Veru, Iva Husárková, Verunka1, die4roses, Pettie, Marťas9, Psavec, cappuccinogirl, Kan, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

No...hlavne ten konec...super.

06.10.2024 19:18:24 | Veru

líbí

Moc děkuji oběma.

05.10.2024 20:25:43 | Elisa Day

1líbí

Wow...skvěle jsi napsala...zachytila podstatu, děkuji, tohle jsem si moc ráda přečetla*

05.10.2024 15:39:50 | cappuccinogirl

líbí

Ano, ELiso Day... pěkně napsané.

05.10.2024 13:44:33 | Helen Mum

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí