V rieke prudko pulzuje čas,
na dne, kde sa kamene obliekajú
do tieňov mesiaca
prsty sa stavajú listami,
v dotyku slnka,
nahými ako tvoje kolená
v letné ráno pri vode
nádych je krehká loď,
brodí sa medzi steblami trávy
zakliaty vták pod tvojou kožou
odvíja sa z teba,
kameň a hlina
roztopené v stisku
tvojich chudých rúk
ticho si všíma každý pohyb,
vietor roztvára svoje ústa
a láska sa roztápa v snehu
poznáš ešte vôňu dažďa?
keď svetlo padá
sme celí zrodení
z drieku zeme.
Vynikající, skutečně vynikající text! A skvělý název básně!
PS Hned jsem se tam ocitla, protože tady je dušinka doma.
09.10.2024 22:15:42 | Vivien