Když se zasním...
Ta nádhera...
Stromy září podzimními barvami...
Listy hrají svoje sóla,
ještě že listy nezní, to by byla zvonkohra...
Veverky si schovávají poslední oříšky..
Jestlipak je v zimě všechny najdou?
Po ještěrkách ani vidu,
už se schovaly hluboko pod zem,
Mají tam za ty roky
postavené snad celé městečko...
Tak zas na jaro Janku a Leontýnko,
až se slunce pořádně opře
o kameny ve skalce,
rádi vás uvidime...
Vlezete mi na ruku
a jazýčkem okoštujete,
jestli jsem to já...
Srny se s mláďaty toulají
po lese a louce,
všichni jsou šťastni.
Pokud nepotkají pytláky,
nebo myslivce...
Ježci funí, dupou,
taky mají naspěch,
rychle se najíst
a najít úkryt na dlouhý spánek,
zima je jim v patách...
Ptáci pějí ódy,
děkují za krásné léto,
za spoustu narozených dětí...
I u nás to bylo jak v porodnici.
Měli hnízda v modřínu vedle terasy, dokonce i u dcerky na stavbě.
Létali tam přes otevřenou ventilačku,
jako kdyby se vraceli domu...
Kdoví, kdo se přišel podívat,
jak to sama holka zvládá,
třeba to byl někdo z domu
v jiném životě...
Ukázal jí, že i v takové stavbě lze přivést mláďata do domu.
Teď už jenom nachystat budku
pro ty otužilce, kterým zima nevadí...
Na jaro a v létě
nám přiletí poděkovat,
že jsme se o ně přes zimu
dobře postarali.
Tak dobrou, třeba bude pokračování snu o krásách této zemi...
pohlazenka Marti, povedla se*
06.10.2024 18:18:29 | Sonador
Děkuji Son, už jsem přišla i na to nahrávání audia, zkusím ji dodatečně nahrát. Děkuji moc za radu.
06.10.2024 19:59:51 | Marťas9