Anotace: O přátelství
"Můj příteli".
Jako v perlorodce se těžko perla ,hleda , tak těžko se pravý přítel. objeví .
Jen přátelé si najít se nedá ,
jen v nouzi se přítel zjeví .
Kamarádů mám víc než dost,
ale místo , aby mi byli na blízku,
když potřebuji pomoc, tak zboří most.
Je jich tolik , jako v moři písku .
Jednu přítelkyni mám a s vděčností se s ní
pyšním .
Jsem rád , že Je a dobře jí znám.
Je jako nejlepší višeň mezi višní .
Jako perla mezi perlami ,
jako nejdokonalejší žena mezi ženami .
Přítel je víc než manželství a ten kdo má
přítele , nebo přítelkyni ,
Kterak on i ona to ví .
Tuto báseň jsem složil pro mou přítelkyni kterou
nechci jmenovat . Jen vím , že ona to pozná pro koho
to je a nechci tam dát její jméno.
Krásná báseň o přátelství, protože v dnešní době je vzácné a přátelé, kteří si pomáhají je velmi málo a opravdového přítele poznáš v nouzi, však ona pozná, však ona ví...
06.10.2024 16:10:19 | Misha
Přátelství je drahokam, květ purpury a chuť,co žije všemu navzdory napříč hlavolamu a pozornost i v nenadálém vjemu.
06.10.2024 15:44:41 | mkinka