Taraxacum officinale

Taraxacum officinale

Verím ťa v nočných tichách,

keď sa len vietor dotýka

okien z mesačného skla

a jeho odraz

na zašednutých stenách

vytvára mapy, 

ktoré nikto viac

neprečíta.

 

V tme sa strácajú ruky

a stráca sa aj blízkosť

tiene sa ukrývajú,

nechávajúc len obrysy toho,

čo sme si ešte nestihli povedať.

 

Vnímam tvoje mlčanie,

za každým tichom

kvitne nový príbeh.

Kreslím si ťa do pamäte,

no linky sa lámu a rozpadajú

a na krídlach

farby tvojich vlasov

odnáša ich vrana.

Sme len chvíľa,

bublanie na dne potoka,

inovať na pavučine,

tak krehká,

lieta si nad obzorom

ako nažka s padáčikom.

 

A predsa keď sa rozvidní,

navrátime sa do seba

čistí a nevinní.

 

Autor Pettie, 06.10.2024
Přečteno 26x
Tipy 10
Poslední tipující: enigman, Niška, Gaspi03, mkinka, cappuccinogirl, Ondra
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

To je paráda...tak nádherně vykreslený obraz chvíle, na kterou nechceš zapomenout... vrátím se sem...a určitě vícekrát*

07.10.2024 00:24:17 | cappuccinogirl

líbí

vždy ma Tvoje slová príjemne zahrejú :)

07.10.2024 00:26:08 | Pettie

líbí

Krásné a trefné.., milá Pettie*

07.10.2024 00:22:21 | Ondra

líbí

vrelá vďaka :)

07.10.2024 00:22:48 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí