Z vesmírných světů poutník jde časem
za svou touhou, za svým hlasem
dlouho hvězdným světem kráčí,
ale, jen s touhou si nevystačí.
Byť touhu má, má, však, i cíl ?
Jen pro touhu, nikdo se nenarodil.
Bez cíle toulat se neklidnými kraji;
proč ? co potká je, se ptají.
Kudy jít, sebe sám poutník ptá se:
se svou touhou a nadějí v hlase,
ke hvězdám s prosbou se obrací:
veďte mě, prosím, k hvězdnému paláci.
... kde hvězdný prach kouzlo své neztrácí
Ráda jsem četla, Kane, hezký večer:)
08.10.2024 20:21:08 | Emily Říhová
Hezké, škoda, že mě to nenapadlo. Emily, děkuji za komentář. :-))
08.10.2024 20:47:03 | Kan
Bez tvých veršů by mě to nenapadlo;)
08.10.2024 20:52:51 | Emily Říhová
To se, tak, někdy stane. :-))
08.10.2024 21:00:20 | Kan