Co se děje v trávě

Co se děje v trávě

Anotace: :-)

Na kopečku je pět šnečků
každý má svou ulitu.
Beruška si kreslí tečku
ať má více puntíků.
Luční koník zvonkem zvoní
zapřažený za vozem.
Svižník ten se s větrem honí
k běhání je narozen.


Mraveneček má raneček
dvakrát větší, než je on.
Světlušce její zadeček
svítí jako lampión.
Stonožka si botky zuje
na nožky dá ponožky.
Žížala ji ukazuje
že prodřela dvě rohožky.


Malinkatá Mandelinka
vydala se na výlet.
Housenka která si spinká
se probudí jak motýlek.
Pan tatíček Tesaříček
sekyrku má malinkou.
A hodný strýček Kovaříček
kladívko s kovadlinkou.


Pět pavoučků na paloučku
pavučinku utkají.
Chrobáčkové patří k broučkům
co nejraději mlsají.
Starý Roháč velký boháč
poletuje v kloboučku.
Tam kde žije mnoho broučků
na zeleném paloučku.
Autor orokroK, 08.10.2024
Přečteno 25x
Tipy 7
Poslední tipující: IronDodo, cappuccinogirl, Marten, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tohle je hravý,
pro Ccino to pravý,
do života hmyzu
vlils podzimní mízu...:-)*

08.10.2024 21:45:59 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí