Podzimní tanec

Podzimní tanec

Léto už dohrává poslední melodii,
teplá zem pomalu chladne.
Víno jsme ještě nedopili,
v zahradě tulipán vadne.

Ledová kapka, co přistává mi na rty,
lehce se pousměje.
Posílá zprávu do aorty:
„Neboj, nic se neděje.“

Lístek se chvěje na větvičce stromu,
nevzdává se v marném boji.
Vítr však s pánem hromu
moc dobře ví, že neobstojí.

Obloha pod mrakem tajemnou se stává,
ve svém šedém kroji.
Slunce už pomalu to vzdává,
paprsky mizí za sekvojí.
Autor die4roses, 08.10.2024
Přečteno 54x
Tipy 11
Poslední tipující: jort1, Pacik, cappuccinogirl, Gaspi03, karolinakarol, Marťas9, Elisa Day, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Ty mizící paprsky, to teplo hřejivý, mi bude moc chybět.
Skvěle jsi zachytil...:-)*

09.10.2024 12:19:52 | cappuccinogirl

líbí

Slunce ještě svítí,
paprsky však nemají už sílu.
za rok se zase vrátí,
zpět ke svému dílu.

Děkuju :)

09.10.2024 13:24:09 | die4roses

líbí

Pěkné

09.10.2024 12:16:03 | mkinka

líbí

děkuju :o)

09.10.2024 13:19:47 | die4roses

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí