Dneska jako v létě..
Slunce hřeje,
větřík fouká,
zahrádka dnes
na nás kouká.
Nastal čas
ostříhat stromy,
prohrabnout kvas,
zazimovat dvory.
Porýt zem,
posekat trávu,
vytrhat plevel
léto je v pánu.
Už jen pár záchvěvu
teplého vzduchu,
zima se blíží
přibyde vzruchu.