Photo by Roy Kerwood
drahý Johne
svět je jiný
než když jsi tu
s námi žil
kdybys viděl
co se děje
určitě bys
z toho byl
překvapený
udivený
jako mrož
co představy
o tom
jak to vlastně chodí
nechce pustit
do hlavy
co bys asi
v dnešní době
říkal na to
šílení
mír už dávno
leží v hrobě
svět zná jenom
střílení
padly dráty
jenom proto
aby v cestě
nestály
tankům
které sem tam jezdí
koukáme se
zpovzdálí
tak si zpívám
tvoje písně
mír snad žije
šanci má
Nech to být
svět plný
tísně
určitě to ještě dá
drahý Johne
co se stalo
od doby
kdys tady hrál?
peklo prostý
rozum vzalo
a nikdo ho
nehledal
...historie jen toho dobrýho, co se o tý doby "lennonovský" stalo, by byla krátká...
10.10.2024 17:21:29 | Marten
Byla jsem hodně zvědavá, jakou jsi vybral píseň, poslechla jsem si ji ještě dřív, než jsem si přečetla text...
Mari, za oboje...velkej dík*
09.10.2024 14:50:06 | cappuccinogirl
věřím, že nebyl by - překvapen :)
šel - ač nevěděl kam / a řekl něco v smyslu těchto vět;
pokud ti bude nejhůř - otoč se ke slunci (svým zrakem výš a ven)
a všechno špatné zbude za tebou - jak stín, co občas lepší nevidět
:)* díky za vzpomínku na něj
09.10.2024 08:59:45 | šuměnka
myslím, že věděl, že se to sype to černé jámy...proč bojovat proti něčemu, co není hrozba?
09.10.2024 13:37:23 | zase já