- Paprsky slunce -
Paprsky slunce vycházejí časně z rána
obklopují vše
vše zahalí do světla
do světla zahalí
vše jde vidět i z vpovzdálí
paprsky slunce svítí všude
nic se před nimi nesková
jen sem tam malý stín
při západu slunce
nebe hraje barvami
sem tam obláček
modré nebe do fialkova, nachova
nebe do donachova všemi barvy hrající
takové jsou paprsky slunce svítící
…
Spisovatel AKras