Umělý ráj

Umělý ráj

Míjím vlaky do pustin tvé krve

vlečeš tmu či rychlík blázní?

průšvih jak fabrika na medovinu

spustil rolničky štěstí...

 

Prádelna pocitů prohořívá

a z nástěnky pro ideology

nezbyl popel ani kosti žalu

jen tváře zpěvu o štěstí...

 

Motory vrní v rajských uších

stanice míru nikde nekončí

špetku mizení za peníz mrzký

bijí zvony , bijí o štěstí...

 

Stráže na cimbuří halekají cizí řečí

pětihaléř jak kolotoč barevných očí

pije vášeň mocné šlechty v kočárech

přišlo nebe, sneslo korálky štěstí...

 

Zamhouřilas lesk očí v přípitku noci

všechny vlaky řítily se čarovnými tepnami

včera už nestálo zato dýchat květů šarm

však dnes minu se i já s vlakem

 

co nikdy nekončí ve stanici Štěstí...

Autor Pablo Kral, 10.10.2024
Přečteno 32x
Tipy 9
Poslední tipující: enigman, Jan Kacíř, mkinka, Psavec, Sonador
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

dám si medovinu...

29.10.2024 12:11:33 | enigman

líbí

tak na tvoje zdraví, a dík za podporu básně

29.10.2024 15:07:55 | Pablo Kral

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí