... chovám slepice téměř celý život a můžu říct, že na rozdíl od celkem ustáleného názoru mezi národem... některé myslím duši mají... ale; není jich zas tak moc... ;) ... děkuji...
14.10.2024 21:31:37 | mravenec
Také máme slípky pro vajíčka. Hlavně jde o to, že je škoda dávat zbylé potraviny do popelnice, a tak i sousedi něco donesou a za to dostanou domácí vajca.Akorát je dobrý mít dokonale postavený a zabezpečený kurník proti lasičkám a fretkám.
13.10.2024 08:21:52 | Krahujec
Ano,kunu také sousedka bohužel řešila,chce to chovatelské zkušenosti.Dnes je dobré, že člověk se může i radit po internetu, každá rada drahá.Tenkrat jak kuna řádila tak jsme brecely obě.
13.10.2024 08:51:11 | mkinka
Bez každodenního zavírání kurníku se to neobejde. Ani pes nebo kočka to neuhlídá. I když tam dáš okolo vyčesané chlupy, aby to ucítili....stejnak se nebojí .Kuny totálně nesnáší kočky, ale stejnak jdou bez zábran vyvraždit slepice, i když je tam cítí.
13.10.2024 09:59:53 | Krahujec
Ano. Není to jednoduché ochránit slepičky. Už od mala mám ráda tyto zvířátka, jako dítě jsem slepičce chodila povídat pohádky, aby jí nebylo smutno a krmila kuřátka tvarohem. To bylo pípání.
13.10.2024 10:07:56 | mkinka