~~~~~~~~
Mít z mlhy závoj
a z barevného listí šat
co si paní Podzimní
co víc si může přát?
K večeru pan Podzim
pod závojem z nebe
požádá o tanec třeba i tebe
břízo skoro bez listí
oni si tanec zajistí.
Korále ji navlečou na šňůrku
co zbyla od draka z papíru
přesně na míru.
korále ze šípků,z jeřabin
tak akorát kolem krku
povídá Podzim...
Do rytmu si bubnuji
na střechu kaštany
do zpěvu krákorají vrány
do toho všeho teď vítr zafučí
a to co se ještě větví drželo
jedno po druhém k zemi letělo.
Poslední hruška se taky
rozplácla
napřed se ale na nás usmála.
~~~~~~~~~