na bystré řece

na bystré řece

Anotace:

Sbírka: Léto života

Po staré a klikaté silnici,
která vede na vrcholky,
ale přitom duše klesá dolů.

Přijíždím si pro další opici
a zase se po bystré řece
vracím ke kořenům domů.

Neodvíjející se příběhy -
všechno zůstalo tu, jak tu bylo,
všechno stojí na svém místě.

Nevidíš tu citu, nevidíš tu něhy -
drsný kraj a drsné místo -
přitom stromy působí tak čistě.

Do kraje nenaplněných snů,
a tužeb utopených v automatech,
vracím se rád a z nostalgie.

Do toho světa jednotvárných dnů,
kde s uranem vytěžili z lidu duši,
kde už zbylo jenom pivo a agonie.

A po té staré klikaté silnici
rád vracím se a neutíkám -
moje duše s krajem splývá.

Vždy rád si vypiju sklenici
s lidmi, kterým čtu z tváře.
Sklenici, z níž neubývá.
Autor lukassnajdr, 13.10.2024
Přečteno 32x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, die4roses, mkinka, šuměnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Oslovila, též se ráda vracím, když jsou pro to podmínky.

13.10.2024 10:13:03 | mkinka

líbí

kdo dokáže číst z tváří příběh lidí
kdo světlem v očích ozáří jim den

ten mnohem dál než jiní zří a vidí
ten zvládne v kraji tom být hloubkou okouzlen :)

13.10.2024 09:52:53 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí