Zima se hlásí jinovatkou:
to mlhy uléhají do trávy.
Slunce-li, za chvíli krátkou,
tu tíhu napraví.
Vítr sčesal všechno listí,
skrz větve vidíš na mraky.
Mráz - kraj sevřel do čelistí:
nečekej na zázraky.
Krajina halí se do závějí,
přilétají hejna havraní.
Kostelní zvony se rozeznějí:
já dýchám si do dlaní.