Stvoření

Stvoření

Růžový brejle

a vzdušný zámky.

Zapíchnutý špejle

do kaštanů se zvířátky.

 

Křehké to spojení,

pár dřívek drží,

jen dechu zachvění

a všechno se zboří.

 

Přesto se na ně nedá zlobit,

jen my je můžeme stvořit.

Malovat si pro ně plány,

načrtnout jim polí lány.

 

A jsem-li teď stvořitel,

chci uzmout těm životům směr.

Proměnit je v naše dny a roky,

napsat spolu písní sloky.

 

Prožít všechen jejich čas,

jako by byl náš.

Vím, budou mít na mě zlost,

však ukradla jsem nesmrtelnost.

 

Autor Elisa Day, 15.10.2024
Přečteno 42x
Tipy 17
Poslední tipující: IronDodo, enigman, Marťas9, Kan, Psavec, šuměnka, Ž.l.u.ť.á.k., die4roses, zase já, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

nač krást - co beztak máme?

už chápu, za co člověk pyká :)

chtít víc pro sebe samé
je totiž ostrá dýka

**psáno s dávnou NADHLEDU :)

15.10.2024 12:42:22 | šuměnka

líbí

A k čemu tupou dýku chtít,
s ní nepřeřízneš ani nit.
Co my lidé chceme mít,
ostrý mívá břit.

Rozum, jazyk, slunce svit :)

15.10.2024 14:44:24 | Elisa Day

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí