Tělo

Tělo

Anotace: Báseň je věnována všem, kteří nenašli souznění mezi svým tělem a duší.

Tělo mé, prázdné jako dutá skořápka,
proč jsi zavřelo brány, proč neplníš svůj slib?
Tolik nadějí jsem do tebe vložila,
a teď mě trápíš tichem, kde mělo být volání života.

Trestám tě, protože mi unikáš,
rvu tě přes hranice, kde už necítím bolest.
Křičíš ve svém mlčení, zatímco já tě tlačím dál,
přes každou hranici, kterou máš chránit.

Zasloužíš si trest za to, že netvoříš,
za to, že má náruč zůstává prázdná,
vždy přinášíš mi jen zklamání,
jako kdybys zradilo to, co ve mně kdysi hořelo.

Stíhám tě za každý krok zpět,
za každý den, kdy se probouzíš unavené.
Místo soucitu rozdávám údery,
místo lásky v tobě hledám jen chyby.

Ale co když nejsi ty tím, kdo selhal?
Co když jen já jsem tě nikdy nenaučila
být svobodné, být živé, být své?
A tak trestám sebe v tobě,
ve válce, kterou nikdo z nás nemůže vyhrát.

Autor Datlovka, 17.10.2024
Přečteno 46x
Tipy 14
Poslední tipující: IronDodo, zase já, enigman, karolinakarol, šuměnka, cappuccinogirl, Psavec, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

trestem se to nevyřeší...

18.10.2024 12:27:35 | enigman

líbí

To je krutý soud pro nevinné tělo!!

K souznění jiná cesta, jiné nacítění
Až pristup tvuj se k němu totiž změní

Tak teprv ukáže ti symbiózu skvělou..

17.10.2024 16:08:22 | šuměnka

líbí

Cesta k souznění vede tmou,
přesto věřím že v nitru skrytě
čeká, až jej přijmu.
Pak teprve bude smířené,
a bolest zmizí s tichým povzdechem.

18.10.2024 08:55:02 | Datlovka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí