“Tak sem vypil plechovku Redbulla
chtěl sem si protáhnout křídla.
Bohužel se nic neděje
nejsem anděl
to už tak holt bejvá.
A dál bezcitně seděl
jako kdyby
nikdy před tim nelítal.
Nevznesl se.
“Nevím
co je láska
řekla ta černá dáma.
Šach-mat!
-To je ten tah
na kterej se prohrává.
…Přitom dál
nehybně stála.
“Nepohla se
-ta zasraná myšlenka
uvnitř mě
hluboko
zakořeněná
někde tam
uprostřed
mejch střev.
Snad jako by
chcípla…
A z toho nepřebernýho
množství
falešných tváří
si začala myslet
že jsou zrcadlem
skutečností
co se v odrazech
sama sebe
odráží…
“Něco mě sráží.
Pomalu až k nebi
a snad ještě dál
jako by
až do atmosféry.
Topim se
mám strach.
Naznačila němou hubou
potápka
která se nikdy netopila.
“A možná taky ne
co my víme…
Kdo ví?
Uvidíme…
Řekl slepý v koutě
a dál pokračoval
v chůzi
za těma
pestrobarevnejma
v tichosti světla
rozlitejma
konečnejma
snama.
“Protože všechno nemůže být jen
krásný
a nekonečný
-to by jinak nebyl život.
Zamumlal si pro sebe
starej hrobník.
kdo vlastně kdy viděl opeřeného anděla?...na to abych lítal nepotřebuju křídla...
18.10.2024 12:26:17 | enigman
Já ho občas zahlédnu, chodí s čertem a Mikulášem. Ale tváří se tak nějak... málo opeřeně.
18.10.2024 12:46:16 | Gaspi03
Musíš je cítit - první zásada!
a pak teprv pít Redbul pane
kdo představivost ovládá
tomu se mnohý zázrak stane
a i prohra je dočasná jen v jedné partii
v další se vyvrbí to zcela jinak
štěstí je tu, NIKOHO nemíjí
tak proč se na to zapomíná??
b.o.m.b.a.s.t.i.k.a - seš čím dál odvážnější :)*
17.10.2024 10:25:13 | šuměnka