Snění

Snění

Když se tak podíváš,

studem zrak klopím,

snad proto že navnímáš,

co v sobě krotím. 

 

V hlubokých vodách,

víš, někdy se topím.

Ve večerních hodinách,

leckdy tě nepochopím.

 

Na hranici mezi sněním a bytím,

očima do tmy pořád ještě svítím.

Noc protkaná vlčím vytím,

ze tmy v dálce je cítím.

 

Pak na římse světa,

náhle stojím slepá,

nádech do plic posílám,

sama sobě se posmívám.

 

Zvláštní je snění, 

pohled na sebe mění.

Někdy nic víc to není

a někdy duši ti plení.

 

 

Autor Elisa Day, 18.10.2024
Přečteno 49x
Tipy 12
Poslední tipující: MatyhoZmaty, Psavec, Kan, víc, die4roses, šuměnka, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Jeden rým lepší než druhý !

30.10.2024 04:58:20 | MatyhoZmaty

líbí

Děkuju moc!

30.10.2024 08:16:10 | Elisa Day

líbí

sice dlouhé ale super

18.10.2024 20:56:26 | víc

líbí

Lucidní snění - to je fakt jízda
zážitků spousta po kolejích
čudilka kouří, na nebe hvízdá
zvonkohry odkudsi znějí...

18.10.2024 17:01:29 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí